Προστατέψτε το δέρμα σας φέτος το καλοκαίρι

Η παρατεταμένη έκθεση στην υπεριώδη (UV) A και Β ακτινοβολία είναι ιδιαιτέρως βλαπτική για το δέρμα και προκαλεί φωτογήρανση ή και καρκίνο του δέρματος. Προστατέψτε το δέρμα σας με 6 απλούς τρόπους:

  • Αποφύγετε την έκθεση κατά τις ώρες αιχμής 11.00 π.μ. έως 15.00 μ.μ. Το διάστημα αυτό της ημέρας η UV ακτινοβολία είναι ιδιαίτερα διεισδυτική. Προτιμήστε τη σκιά και την προστατευτική ένδυση. Θυμηθείτε ότι η UV ακτινοβολία διαπερνά τα παράθυρα των αυτοκινήτων.
  • Χρησιμοποιείστε πλατύγυρο καπέλο, γυαλιά και καλής ποιότητας αντηλιακό 30-50 SPF καθημερινά, ακόμα και τις μέρες με συννεφιά και ιδιαίτερα τις ώρες 11.00 π.μ. -15.00 μ.μ. Αν κολυμπάτε ή ιδρώνετε επαναλάβατε την επάλειψη κάθε ώρα. Διατηρείστε τα αντηλιακά σας σε δροσερό μέρος και μην τα χρησιμοποιείτε αν έχουν υπερβεί την ημερομηνία λήξης τους.
  • Αποφύγετε το τεχνητό μαύρισμα Όσοι χρησιμοποιούν συσκευές τεχνητού μαυρίσματος έχουν 45-60% μεγαλύτερο κίνδυνο για κακόηθες μελάνωμα ή άλλους όγκους στο δέρμα.
  • Προστατέψτε τα παιδιά Βρέφη 6-9 μηνών προστατεύονται από τον ήλιο μόνο με ρουχισμό, όχι με αντηλιακό. Στα μεγαλύτερα παιδιά ο ρουχισμός συνδυάζεται με καλής ποιότητας παιδικά αντηλιακά.
  • Ζήστε υγιεινά - Διακόψτε το κάπνισμα - Πιείτε πολύ νερό - Καταναλώστε φρούτα, λαχανικά, προϊόντα ολικής άλεσης - Αθληθείτε - Μην ξενυχτάτε - Ζήστε με λιγότερο αλκοόλ

Όλα τα προηγούμενα βοηθούν την υγεία του δέρματος και την προστασία από τον καρκίνο του δέρματος.