Κρυολιπόλυση

Είναι μια σύγχρονη, μη χειρουργική, μέθοδος απομάκρυνσης του επίμονου εντοπισμένου λίπους που αντιστέκεται στη δίαιτα και την άσκηση.


Στηρίζεται στην ιδιαιτερότητα των κυττάρων του λιπώδους ιστού να μην αντέχουν τις χαμηλές θερμοκρασίες και να κρυσταλλώνονται στους 2,6-2,8 βαθμούς Κελσίου, οδηγούμενα σε προγραμματισμένο κυτταρικό θάνατο.


Η μέθοδος έχει πολύ καλά αποτελέσματα για ασθενείς με σταθερό σωματικό βάρος και συσσωρευμένο λίπος σε συγκεκριμένες «προβληματικές» περιοχές: κοιλιά, ψωμάκια, γλουτούς, μηρούς, βραχίονες, γόνατα.


Δεν αποτελεί μέθοδο αντιμετώπισης της παχυσαρκίας.

 

cryo   cryo

 

Η τεχνική της κρυολιπόλυσης έχει εγκριθεί από το 2013 από τον FDA και μπορεί να πραγματοποιηθεί με δύο κατηγορίες μηχανημάτων υψηλής τεχνολογίας, τις οποίες διαθέτουμε στο Oncodermcenter :

  • Ειδικές κεφαλές που εφαρμόζονται σα βεντούζες στις πάσχουσες περιοχές και με αρνητική πίεση «ρουφάνε» και στη συνέχεια παγώνουν το λίπος
  • Ειδικές πλάκες που εφαρμόζονται με αρνητική πίεση σε μεγαλύτερες περιοχές για περισσότερο ομοιόμορφη ψύξη

Το δέρμα προστατεύεται με ειδικές μεμβράνες, ώστε να μην βλάπτονται τα κύτταρα τις επιδερμίδας και το κολλαγόνο του χορίου.
Η διαδικασία διαρκεί περίπου 1 ώρα στην οποία ο ασθενής μπορεί να χαλαρώσει και να ξεκουραστεί.

Η αρχική αίσθηση είναι μια αίσθηση πάγου με ελαφρύ νυγμώδες άλγος, το οποίο σύντομα υποχωρεί και παραμένει ένα αίσθημα μουδιάσματος.
Η περιοχή θεραπείας είναι για λίγες ώρες ερυθρή με μέτριο οίδημα που υποχωρεί.

   κρυο   ψρυο

Μετά τη συνεδρία εφαρμόζεται στην περιοχή μασάζ ή ραδιοσυχνότητες RF για να βοηθηθεί η διάσπαση και απομάκρυνση των λιποκυττάρων με την κυκλοφορία.
Σε κάθε θεραπεία υπολογίζεται ότι απομακρύνεται περίπου το 20-40% των λιποκυττάρων. Η επόμενη θεραπεία στην ίδια περιοχή μπορεί να γίνει σε 6-8 εβδομάδες.

Μετά τη θεραπεία ο ασθενής θα πρέπει να πίνει επαρκή ποσότητα νερού (1,5-2 λίτρα καθημερινά ), να κινητοποιείται (π.χ.30-40 λεπτά περπάτημα καθημερινά) και να έχει μία ισορροπημένη διατροφή.
Η ψύξη μπορεί να φτάσει τα 2 εκατοστά από την επιφάνεια του δέρματος. Το λίπος που βρίσκεται βαθύτερα μπορεί να προσεγγιστεί σε επόμενες συνεδρίες ή με διαφορετικές τεχνικές.


Υπάρχουν αντενδείξεις;
Η μέθοδος δεν εφαρμόζεται στην εγκυμοσύνη, το θηλασμό, σε ασθενείς με αρρύθμιστο Σακχαρώδη Διαβήτη, Κρυοσφαιριναιμία, Νόσο Ψυχροσυγκολλητινών και Σκληροδερμία.


Πότε θα δω αποτέλεσμα;
Τα πρώτα αποτελέσματα φαίνονται από τον 1ο μήνα και συνεχίζουν έως τον 3ο μήνα. Η μέθοδος συνιστάται να συνδυάζεται με ραδιοσυχνότητες και cavitation.

cryo  cryo

Πρέπει να κάνω εξετάσεις;
Οι συνηθισμένες εξετάσεις που ζητάμε είναι οι εξής: σάκχαρο, ουρία, κρεατινίνη, χοληστερίνη, τριγλυκερίδια και θυρεοειδικές ορμόνες.


Ποια είναι τα πλεονεκτήματα;
Η μέθοδος είναι μη χειρουργική, αναίμακτη, χωρίς γενική αναισθησία και πόνο.
Μπορεί να γίνει ταυτόχρονα σε πολλές περιοχές και δεν αφήνει ουλές.
Μπορεί να επαναληφθεί όσες φορές χρειαστεί.

Το προσωπικό της δερματολογικής κλινικής Oncoderm Center στα Ιωάννινα είναι έμπειρο και πιστοποιημένο.