Αφαίρεση Tattoo

Τατουάζ ή στα ελληνικά δερματοστιξία ονομάζουμε την εισαγωγή χρωστικής με λεπτή βελόνα στις επιφανειακές στιβάδες του δέρματος.


Συνιστάται προτού αποφασίσει κανείς να κάνει ένα τατουάζ να το σκεφτεί καλά και να το κάνει σε έμπειρο επαγγελματία με καλές συνθήκες αντισηψίας.
Ερασιτεχνικά τατουάζ με μελάνι αμφιβόλου ποιότητας ή ακόμη χειρότερα με μελάνι εκτυπωτή (περιέχει σίδηρο) έχουν το ρίσκο ακόμη και να επιδεινωθούν με τη χρήση Laser.

tatoo


Η αφαίρεση ενός ανεπιθύμητου τατουάζ ήταν στο παρελθόν σημαντικό πρόβλημα. Έχουν χρησιμοποιηθεί διάφορες καταστροφικές μέθοδοι με συχνά δυσάρεστα και αντιαισθητικά αποτελέσματα : υπερτροφικές ουλές, χηλοειδή, φλεγμονές και δυσμορφία.
Η τεχνολογία αιχμής για τα τατουάζ είναι σήμερα τα Q-switched Laser , και ιδιαίτερα το Lutronics Spectra XT το οποίο διαθέτουμε στο Oncodermcenter.


Η επιτυχής αφαίρεση προυποθέτει πολλαπλές συνεδρίες (συνήθως 7-10) και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες:

  • Το βάθος του τατουάζ
  • Την ποιότητα της χρωστικής
  • Τη χρήση πολλαπλών χρωμάτων
  • Το μέγεθος και τη θέση του τατουάζ
  • Την επουλωτική ικανότητα του δέρματος

Είναι επώδυνη τεχνική;
Ανάλογα με τη θέση του τατουάζ μπορεί να χρησιμοποιηθεί  τοπική αναισθητική κρέμα. Η εφαρμογή διαρκεί κατά μέσο όρο 20-40 δευτερόλεπτα.
Μετά την εφαρμογή τοποθετείται τοπικά πάγος και αντιβιοτική κρέμα.

tat


Υπάρχουν παρενέργεις;
Μετά την εφαρμογή υπάρχει ερυθρότητα και ήπιο αίσθημα καύσου. Για αποφυγή επιμόλυνσης χρησιμοποιείται τοπική αντιβιοτική αλοιφή.
Χάρη στην τεχνολογία Q-Switched δεν υπάρχει ουλοποίηση.
Σε ασθενείς με σκούρο φωτότυπο μπορεί να υπάρξει ήπια υποχρωμία ή μεταφλεγμονώδης μελάγχρωση που υποχωρούν σταδιακά.

Το προσωπικό της δερματολογικής κλινικής Oncoderm Center στα Γιάννενα είναι έμπειρο και πιστοποιημένο.

tatoo