Υγρό Lifting με ενέσιμα

Εκτός από το Υαλουρονικό Οξύ και το γνωστό V-lift , υπάρχουν 3 ακόμα υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τα λεγόμενα Υγρά Lifting

  • Πολυγαλακτικό οξύ-Sculptra

Είναι συνθετικό υλικό βιοσυμβατό και βιοαποδομήσιμο , το οποίο χρησιμοποιείται και στα απορροφήσιμα νήματα. Όπως στα νήματα, το Sculptra δρα σαν βάση πάνω στην οποία «χτίζεται» το κολλαγόνο.
Πού εφαρμόζεται : σε περιοχές που έχουμε απώλεια όγκου με την πάροδο των ετών, όπως περίγραμμα προσώπου, ρινοπαρειακές αύλακες, πηγούνι, περιστοματικά, ζυγωματικά.
Για την εφαρμογή  απαιτείται τοπική αναισθησία. Η έγχυση γίνεται σταδιακά σε 2-4 συνεδρίες , κάθε 4 εβδομάδες. Στόχος είναι η ενεργοποίηση των ινοβλαστών για διέγερση και παραγωγή του φυσικού κολλαγόνου.

Lifting


Η  δράση του φαίνεται μετά από τις πρώτες  6-12 εβδομάδες ενώ η αρχική διόγκωση αμέσως μετά την έγχυση (στα 10-15 λεπτά) αποδίδεται στη γέλη που περιβάλλει τα μόρια της δραστικής ουσίας. Διαρκεί περίπου 2 έτη και είναι ιδανικό για την πάχυνση της αδυνατισμένης επιδερμίδας στις παρειές.
Η θεραπεία είναι καλά ανεκτή και δεν απαιτούνται test αλλεργίας.

  •  Ellanse

 Είναι ένας ενέσιμος βιοδιεγέρτης του κολλαγόνου. Αποτελείται κατά 70% από το έκδοχο καρβοξυμεθυλοκυτταρίνη και 30% από την ουσία πολυκαπρολακτόνη που διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου τύπου Ι.
Το υλικό χρησιμοποιείται από το 2007, θεωρείται ασφαλές υλικό, βιοδιασπώμενο και δε χρειάζεται αλλεργικά test.

elance  


Tο πλεονέκτημα του Ellanse είναι η μεγάλη διάρκεια δράσης που φθάνει τα 4 έτη και η εικόνα αναζωογόνησης που παρέχει στο πρόσωπο. Γίνεται μία μόνο έγχυση στο ιατρείο μετά από τοπική αναισθησία και  τα αποτελέσματα φαίνονται άμεσα με συνεχή βελτίωση στους επόμενους μήνες. Το προιόν δεν ενίεται στα χείλη και στο μεσόφρυο. Είναι πολύ καλό σε μικρή ποσότητα για τις ρυτίδες του καπνιστή. Βγαίνει σε γκάμα 4 προιόντων Ellanse S,M,L και Ε (με αντίστοιχη διάρκεια 1,2,3 και 4 έτη).

  • Radiesse

radiesse

Είναι ενέσεις συνθετικού υδροξυαπατίτη, ενός στοιχείου που υπάρχει φυσιολογικά στα δόντια και τα οστά.
Χρησιμοποιείται κυρίως για να προσδώσει όγκο. Τα μόρια του υδροξυαπατίτη διεγείρουν τους ινοβλάστες για παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο αντικαθιστά σταδιακά τον υδροξυαπατίτη. Το υλικό αποδομείται πλήρως σε 2 έτη.
Δεν τοποθετείται σε λεπτές γραμμές παρά μόνο για όγκο στα ζυγωματικά, τη γραμμή της μύτης και του πηγουνιού, καθώς και σε ουλές ακμής.

radiese  radiesse